maanantai 2. tammikuuta 2012

Neuvolaan soitettu

Kovasti onnittelivat ja torstaina menen sitten kymmeneltä ekalle käynnille:) Tehdään kuulemma vielä uusi raskaustesti siellä ja katsellaan perusasioita läpi. Kyseli kovasti että mitkä ovat ajatukset ja millaisilla odotuksilla tähän hommaan lähdetään.
Sanoin että lapsi on täysin toivottu ja olen niin innoissani että olen jo netistäkin lukenut kasvatusasiaa ja raskausasiaa jne. Ihan mukava neuvolatäti kuulosti olevan, vähän ärsytti kun tuli sellainen hymähdys kun puhuin tuosta netin tutkimisesta että "Hyvähän se on niitä kasvatusasioitakin jo katsoa, mutta tässä on nyt pitkät 9kk vielä ennen sitä, yritä olla stressaamatta ja keskity täysillä raskauteen" Tottakai keskityn täysillä raskauteen, mutta eikö se ole vain hyvä että tutkin jo nyt kasvatusasioitakin, tuskin niitä niin kovasti kerkeää enää sen vauvan kanssa miettiä. Siinä vaiheessa pitäisi olla jo linjat selvillä.

Tästä tulikin mieleeni, netissä näitä asioita tutkiessani törmäsin mielenkiintoiseen juttuun. Itse olen ehdottomasti perhepetiä vastaan, ollut jo pitkään ja nyt varsinkin ihmettelen sen kiihkeää puolustamista keskustelupalstoilla. Netti on täynnä varoituksia siitä, vauva voi tukehtua jne. Ja keskustelupalstoilla aiheesta lukiessani on monet neuvolatädit myös ehdottomasti sitä vastaan. Miksi siis haluatte ehdointahdoin toimia vasten yleisiä suosituksia?? Itse ainakin uskon että jos neuvolakin on kanssani samalla linjalla, tuskin se sitten oikeasti on kovin suotava nukkumisjärjestely. Ja olen myös samaa mieltä siitä mitä luin keskutelupalstoilta, kun monet kirjoittivat että on vain äidin laiskuutta nukkua perhepedissä. Juuri näin.
No, tämä ei ole  meille tulossa käyttöön, tehkää miten tykkäätte, mutta miettikää hetki että ei ne neuvolansuositukset tyhjästä ole tulleet.

Saa nähdä lähteekö Josef mukaan ekalle neuvolakäynnille, vähän on ollut sillä asenteella ettei halua tulla. Raukka pelkää neuvolatädin suhtautumista hänen taustaansa:( Ehkäpä saan hänet vielä ylipuhuttua. Tänään hän lähti kavereidensa kanssa juhlimaan raskausuutistamme. Olisi tietty ollut kiva viettää ilta kaksin kotonakin, mutta ilmeisesti vietän sen nyt sitten yksinäni. Sinänsä minua ei haittaa hänen menonsa, mutta kaveriporukka jossa hän liikkuu on hieman arveluttava. Mielestäni huonoa seuraa Josefille, hän kun oikeasti saisi paljon "laadukkaampiakin" ystäviä kun ne ostoskeskuksissa hengaavat häiriköt.. Ja älkääpä käsittäkö väärin, oma mieheni ei todellakaan notku missään ostarilla, uskon että menevät kyllä tänään ihan baariin viettämään iltaa.
Jos en keksi illalla muuta tekemistä, tulen sitten taas tänne tarinoimaan omiani:)

10 kommenttia:

 1. Perhepeti on joissakin tapauksissa hyvä :) Ei äiti tukehduta vauvaansa vesiselvänä yms.

  Itselläni vauva oli hyvin itkuinen. Yöt rauhoittuivat sillä että otin viereeni nukkumaan. Havahduin kyllä aina kun vauvakin liikahti.
  Itselläni jo kolme lasta, kahden ensimmäisen kohdalla ajattelin kuten sinä. Mutta sitten tuli se vaikea tapaus. Olisin saanut valvoa 24/7 jos en olisi ottanut vauvaa viereeni :)

  VastaaPoista
 2. Varo vaan, blogisi osoite on nyt linkitetty Vauva-palstalle, joten voit toivottaa tervetulleeksi kaikki haukkuvat ja katkerankitkerät kommentit.

  Tulin siis itse Vauvan linkin kautta, olen itse lapseton nainen. Jos haluat rehellisen kommentin, niin varsinkin tuo blogin esittelyteksti on todella kaikkitietävän oloinen (hmm, siis itse huomaat kuinka jotkut ovat "hukassa" mutta taas oma toimintasi on "täydellistä" - mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan). Varmasti asioiden muotoilu noin provosoi tavattomasti muita. Eipä mulla muuta. Mukavaa sukellusta äitiyteen.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä blogista!! Tätä on mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
 5. Myös Vauva-lehden palstan kautta tulin. Onnea vaan odotukseen :) Kannattaa kuitenkin kuunnella ihan "oikeiden" ihmisten kokemuksia (kuten ystäväsi), siitä, millaista vauva-arki todellisuudessa on. Jos vauvasi haluaa öisinkin syödä parin tunnein välein, niin varmasti tulet huomaamaan, että välillä saatat itsekin jättää vauvan syötön jälkeen kainaloosi nukkumaan.. Ihanaa, että olet jo kaiken suunnitellut valmiiksi, mutta pahoin pelkään, ettei se ensimmäinen vuosi ole pelkkää ihanuutta. Kenellekään naiselle tai äidille.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti heräät elämääsi kun vauva syntyy... Et tiedä vielä mistään mitään ennen kun se nyytti on kainalossa.. Myönnän itsekkin että mietin esikoisen kohdalla kaikkea valmiiksi ja luulin tietäväni miten teen vauvan kanssa minkäkin asian, esimerkiksi olin ehdottomasti sitä mieltä että kokeilen imettämistä ja imetän korkeintaan 2kk ikäiseksi ja imetin 2 vuotiaaseen..

  VastaaPoista
 7. Kurjan lyttäävää asennetta saat. Hyvähän se on, että on innoissaan ja on energiaa ja kiinnostusta! Vaikka sitten kasvatusasioihin. Tosin niiden suhteen on pakko sanoa, että vasta kun se oma vauva on siinä vieressä, sitä alkaa oivaltaa millainen vuorovaikutussuhde, ihan oikea ihmissuhde siinä syntyy. Eikä siihen mikään kirjaviisaus tai "linjavalinta" auta etukäteen. Linja muodostuu teidän temperamenteistanne ja niiden sopeutumisesta.

  Perhepetiä suositellaan Helsingissä neuvolasta, kunhan se toteutetaan tietyin turvallisin reunaehdoin. Tiedän tämän aika varmasti, olenhan itse helsinkiläinen neuvolatäti.

  VastaaPoista
 8. olet aika ristiriitainen - haukut perhepetiä, koska neuvolakaan sitä ei suosittele, mutta juot silti punaviiniä. Tiesitkö ettei neuvola suosittele sitäkään? Ja minulle on esim. kätilö suositellut perhepetiä. Jospa ottaisit vielä selvää ihan virallisista suosituksista etkä vain keskustelupalstojen mututuntumista ;)

  Sanon vielä tämän: Haluatko lapsesi parasta vai päästä itse pätemään?

  VastaaPoista
 9. "monet neuvolatädit myös ehdottomasti sitä vastaan. Miksi siis haluatte ehdointahdoin toimia vasten yleisiä suosituksia??"
  Puhuit juuri itsesi pussiin nainen.

  VastaaPoista
 10. "mutta miettikää hetki että ei ne neuvolansuositukset tyhjästä ole tulleet"

  Neuvolassa sitten tukeevat raskausajan alkoholin käyttöä, mitäköhän vitun kasvatusoppaita säkin oot netistä muka lukenu? :D

  VastaaPoista