maanantai 2. tammikuuta 2012

Yksinäinen yö..

Tulin sitten kuitenkin vielä kirjoittelemaan tänne, kun taitaa olla pitkä yö tulossa. Josef soitti juuri että menee kuulemma myöhään.. Yrittää tulla kolmeksi kotiin, mutta jos menee myöhempään, menee kuulemma kaverilleen yöksi ettei herätä minua kun tulee. Ihan kun nyt edes pystyisin yksin nukkumaan :(
Luottamus meillä on kyllä kunnossa, joten sen puoleen ei ole ongelmia. Lueskelin sitten aikani kuluksi netistä vauvajuttuja:)

Välillä ihmisillä on kyllä ihan ihme juttuja tuolla vauvapalstoilla.. Luin esimerkiksi keskustelua, jossa joku nainen kertoi aloitelleensa vauvalleen kiinteitä vasta 6kk iässä? En käsitä, jos ne voi kerran aloittaa jo 4kk iässä, miksi ihmeessä pitkittää sitä.. En minä ainakaan meinaa ripustautua vauvaani niin että yritän pitkittää hänen vauva-aikaansa ja kieltäydyn näkemästä mihin kaikkeen lapseni olisi jo kykenevä. Sitä se mielestäni on, 6kk lasta pidetään ihan vauvana ja pelkällä maitoruualla, vaikka voisi syödä jo kiinteitä. Siitä ei hyödy kuin äiti joka saa itselleen tunteen että "omistaa" vielä ihan pienen vauvan joka juo vain maitoa.. Hölmöä.

Näköjään tänne oli alkanut kommenttejakin tulla, kiva lukea noita tsemppaavia kommentteja:) Joku oli kovin huolissaan kun kirjoitin ottavani punaviiniä sillointällöin, voin kuitenkin sanoa että älä turhaan huolehdi. Joka paikassa sanotaan että lasillinen punkkua tai siideri sillointällöin ei haittaa mitään. Ei tosiaan ollut aikomustakaan kitata puolta pulloa viiniä joka päivä, vaan ottaa lasillinen tai kaksi parina iltana viikossa. Ja jos mietitään sitä että joillekin tupakoitsijoille neuvolakin sanoo että jatkavat mieluummin tupakointia kun ottavat hirveän stressin sen lopettamiseta, tuskin minun punaviinin juontini sitten kovin haitallista on;)

Kai se on yritettävä mennä yksinään tuonne sänkyyn nukkumaan ja toivoa että Josef vielä yöllä kotiutuisi.. Huomiseen ja hyvät yöt kaikille!:)

12 kommenttia:

 1. imetystä suositellaan 1vuoden ikään asti. Ei se että ruokapurkissa on 4kk ikä tarkoita sitä että lapsi on valmis sitä heti syömään. ja puoli vuotias on vielä ihan vauva, hyvä jos edes liikkuu silloin jo :) Punaviinistä vielä sen verran että sitä ei suositella ollenkaan odottajille kuin ei muitakaan päihteitä, mutta jos pystyt hyvällä omalla tunnolla juoda viiniä kun vauva potkii kylkiluihin niin anna mennä vaan. itse en siihen pystynyt enkä olisi halunnutkaan!! ja suunnittelu on tässä vaiheessa vielä aivan turhaa miten teet lapsesi kanssa, kun sattua voi ihan mitä tahansa. Nimerkki 1lapsen äiti ja keskenmenon kokenut.

  VastaaPoista
 2. Hassua et sun mielestä punkun juonnissa raskaana ollessa ei oo mitään väärää, mutta perhepeti ja kiinteiden aloitus 4kk iän jälkeen on suurta vääryyttä. Taitaa sun ikäs olla kyllä 15v tuon 29v sijaan :D

  VastaaPoista
 3. Kaikki on jo yllä sanottu. Mietihän vielä. Ja Jooseppia tiukempaan liekaan.

  VastaaPoista
 4. Pyh, ei tuo ressukka tiedä lapsista mitään, saati äitiydestä. On jo odotusaika sen verran arveluttavaa alkoholin kittailujen sun muiden typerien mielipiteiden kanssa.. Ei pahalla, mutta henk.koht. tuon viinin kittaamisen tuomitsen ja näen aika helkkarin itsekkäänä tekona.. Noh, kukin tyylillään, täydellisyys on kuitenkin kaukana tällä mamalla!

  VastaaPoista
 5. Jos sinun punaviinin juonnista ei ole haittaa vauvalle, niin tuskinpa siitäkään että imettää 6kk asti ennen kiinteitä?:) Samoinhan tuo sinun punaviinin juontisi on omaa itsekkyyttäsi, itse ei tullut mieleenkään ottaa alkoholia raskausaikana.
  Mutta jokaisella tosiaan mielipiteensä!:)

  VastaaPoista
 6. Eiköhän jokainen aloita ne kiinteät silloin, kun vauva on siihen valmis :) Meillä esikoinen sai kiinteitä ekan kerran 4kk iässä, kun tuntui, ettei pelkkä maito riittänyt, ja syöminen sujui alusta lähtien hienbosti. Kuopus taas pärjäsi maidolla 5,5kk ikäiseksi, jonka jälkeen kiinteiden syöminen ei edelleenkään niin kauheasti kiinnostanut.. Tuosta alkoholista vielä. Ihan totta on, ettei 1-2 annosta/vko oloe vaaraksi sikiölle (eli siis ei kahta lasia parina iltana viikossa..), mutta tuskin raskaana olevan "täytyy" juoda. Parempi se kai on, jos pystyt olemaan juomatta, ei sitten jälkeen päin harmita :) kyllähän sitä ennenkin ohjeistettiin suppareihin konjakkia ja imetyksen tueksi pilsneriä, mutta kohtuudella nekin :)

  VastaaPoista
 7. Alkoholia ei suositella tippaakaan, koska ei ole pystytty määrittelemään mikä määrä on vahingollista ja mikä ei.

  VastaaPoista
 8. Alkoholia ei suositella olleenkaan, koska sen vaikutuksia sikiölle ei ole voitu testata. Ei ole siis oikeasti olemassa "turvallista" määräohjetta alkoholille. Mutta se tiedetään, että sikiön veren alkoholin määrä on sama kuin äidinkin eli pienikin määrä alkoholia menee suoraan sikiöönkin.

  VastaaPoista
 9. Mä en kyllä uskois miehen selitystä että jos menee yli kolmen niin ei viitsi tulla kotiin ettet herää... kai sä nukut ennenkin kolmea, niin kuitenkin silloin vois tulla kotiin...? Ööö?
  Ehkä olen kyyninen ja toivottavasti väärässä mutta suomentaisin tuon niin että jos en löydä naista niin tulen kotiin.
  Koskaan ei pidä olla liian sinisilmäinen.

  VastaaPoista
 10. Buhahahaaa.... voi voi..
  uskoisit ystävääs...

  VastaaPoista
 11. Miehesi käy vieraissa, etkö ole vielä tajunnut sitä?? Olet typerä ja lapsellinen. Alkoholin vaikutuksia sikiöön ei todellakaan ole tutkittu joten KUKAAN ei pysty sanomaan, mikä on turvallinen määrä alkoholia raskausaikana. Sen minkä itse juot, menee vauvallesi myös. Haluatko FAS-lapsen? Haluatko ottaa riskin että lapsesi on vammainen? Ja tuo on kyllä niin paskaa, että "tupakoi mieluummin kuin otat stressiä lopettamisesta". Kukaan ammattitaitoinen terveydenhoitoalan ihminen ei sano asiakkaalleen tällä tavalla.

  VastaaPoista